Bine ai venit!In cele ce urmeaza voi incerca sa va explic istoria acestui joc,1 joc care dateaza inca din 1995! Aceasta este prima mea pagina web!

Istorie CS
Abreviat CS , este un first-person shooter tactic aparut dintr-un mod Half-Life realizat de Minh "Gooseman" Le si Jess "Cliffe" Cliffe . Jocul a fost dezvoltat intr-o serie de variante de la lansarea originala , ce contine in prezent : Counter-Strike:Condition Zero , Counter-Strike:Source si Counter-Strike pentru Xbox . Counter-Strike pune in lupta o echipa de teroristi si alta de trupe speciale ale politiei intr-o serie de runde . Fiecare runda e castigata fie prin indeplinirea obiectivului misiunii sau prin neutralizarea echipei adverse .Ultima incarnare a jocului , Counter-Strike:Source , e bazat pe motorul sursa (Source engine) dezvoltat pentru Half-Life . Semne ale influentei majore pe care Counter-Strike o exercita pot fi vazute in aparitia unor mod-uri pentru jocuri ca Quake III Arena , Unreal Turnament , si alte shootere individuale ca Global Operations , America's Army , Call of Duty , True Combat Elite si multe altele . Din luna mai a anului 2006 pana in ziua de astazi Counter-Strike este cel mai jucat first-person shooter din lume . In 2002 erau peste 30,000 de servere populate pe internet pentru Counter-Strike (locul 2 l-a ocupat Unreal Tournament cu aproximativ 9.800 de servere) . In 2004 statisticiile GameSpy aratau ca peste 85,000 de utilizatori jucau Counter-Strike simultan , si in 2006 , Steam arata cu regularitate ca 200,000 de utilizatori joaca Counter-Strike (mai sunt incluse:Counter-Strike:Source si Counter-Strike:Condition Zero) in acelasi timp . Potrivit statisticilor adunate de platforma Steam de la Valve acesti utilizatori contribuie colectiv la adunarea a 6.177 milioane de minute pe luna , din 5 februarie 2007 , solidificandusi pozitia ca cel mai popular online first-person shooter . Initial Counter-Strike era jucat online cu ajutorul serviciului WON , care a fost inchis in 2004 , fortand utilizatorii sa schimbe pe Steam (la care unii utilizatori au raspuns realizand propria retea WON numita WON2) .


GAMEPLAY
Counter-Strike este un first-person shooter in care jucatorii se alatuta fie teroristilor fie echipelor speciale ale politiei . Fiecare echipa incearca sa indeplineasca obiectivele misiunii sau sa elimine echipa opusa . Fiecare runda incepe cu cele 2 echipe aparand simultan fiecare in bazele lor aflate de obicei la capetele opuse ale hartii . Jucatorul poate sa aleaga intre 8 caractere diferite (cate 4 pentru fiecare echipa . Counter-Strike:Condition Zero a mai adougat cate un caracter fiecarei echipe) . Fiecare jucator porneste , in general cu $800 (desi suma poate si editata de un administrator) , 2 cartuse de munitie , un cutit , si un pistol : un Heckler & Koch USP .45 pentru fortele speciale ale politiei si un GLOCK 18c pentru teroristi . Jucatorilor li se da un ragaz inaintea inceperii fiecarei runde (cunoscut sub numele de freeze time) pentru a se pregati si a cumpara echipament . Se pot intoarce in zona de cumparare (baza) intr-un anumit interval de timp pentru a cumpara ecipament nou (90 de secunde default) . Odata ce runda s-a terminat jucatorii supravietuitori tin echipamentele cumparate la inceputul rundei pentru a fi folosit in runda urmatoare . Jucatorii ucisi incep runda cu echipamentul de baza (default) . Bonusurile in $ sunt repartizate pentru castigarea unei runde , pierderea ei , uciderea unui inamic , salvarea unui ostatic sau plantarea bombei . Tabela de scor arata scorul echipelor in aditie statisticilor pentru fiecare jucator : nume , scor(kills) , deaths , si ping-ul(sau LAG-ul in milisecunde) . Tabela de scor indica deasemenea si daca un jucator este mort sau viu , daca poarta bomba sau este VIP-ul(pe hartiile cu profil asasinare) , desi informatiile despre jucatorii aflati in echipa opusa sunt restrictionate pana cand jucatorul este mort(dead) , pentru ca informatiile sunt importante . Jucatorii ucisi devin "fantome" pentru restul rundei , ei nu pot sa-si schimbe numele pana cand nu sunt readusi la viata (spawn) din nou , chat-text-ul nu poate fi trimis sau receptionat de jucatorii care sunt inca in viata , iat voice-chat-ul poate fi doar receptionat de la jucatorii in viata si nu trimis lor (asta daca nu cumva cvar-ul sv_altalk este setat pe 1) . Multe din noile harti FY(fun yard) permit jucatorilor morti sa comunice cu cei ce sunt in viata . "Fantomele" pot urmarii restul rundei din perspective diferite selectabile , desimajoritatea serverelor opresc unele perspective pentru a prevenii ca jucatorii morti sa dezvaluie informatii celor inca in viata prin intermediul unor programe media alternative (TeamSpeak sau Ventrilo) . Aceasta tehnica , cunoscuta sub numele de "ghosting" este considerata cheat in majoritatea shooterelor tactice .


REALISM
Counter-Strike este menit a fi mai realistic decat shooterele first-person futuristice ca si Quake III Arena si Unreal Tournament , dar e construit in asa fel incat sa mentina rapiditatea actiunii (pierzand claritatea detaliului) .Pentru a ucide un jucator sunt relatin necesare putine lovituri . Insa loviturile (damage) nu au impact permanent asupra abilitatii de a fugii si a efectua salturi , permitand unui jucator cu doar cateva lovituri ramase sa continue lupta la fel de bine ca oricare jucator .Miscarea si viteza de sprint sunt momentar restrictionate pentru aproximativ o secunda in urma incasarii unor lovituri .


HARTI
Hartiile din Counter-Strike determina gameplay-ul si obiectivele misiunilor . Sunt 3 tipuri de harti oficiale in Counter-Strike : Hostage rescuecs in fata numelui hartii (ex: cs_militia , cs_office) , (salvarea ostaticilor) , identificate cu ajutorul prefixului Bomb defusal (dezamorsare bomba) , identificate cu prefixul de in fata numelui hartii (ex: de_dust2 , de_inferno) si Assasination (sau asasinat) identificate cu ajutorul prefixului as (ex: as_oilrig) , in care un membru al echipei fortelor speciale ale politiei devine VIP si trebuie protejat pana ajunge intr-o zana de evadare (acest tip de harta e absent in Counter-Strike:Source) In versiuni timpurii ale jocului mai exista inca un tip de harta oficiala numita Terrorist Escape (evadarea teroriostilor) .


ARMELE
Una din caracteristicile incarnarii originale a jocului a fost caarmele nu erau fictionale , ca la majoritatea jocurilor de acest gen , in schimb folosindu-te modele de arme folosite in lume de grupari teroriste si forte ale politiei . Armele sunt , oricum doar semi-realistice : multe dintre ele nu respecta "the real thing" pana la ultimul detaliu (difera , spre exemplu calibrul munitiei sau demunile lor) . Sau alte arme nu respecta comportarea reala din timpul tragerii , si descarcarea cartuselor se face pe partea gresita a armei . Acest fapt se datoreaza faptului ca unul din designerii jocului era stangaci si a modelat armele fiind tinute in mana stanga . Deasemenea , comportarea din timpul tragerii , unde gloantele ajung cand arma este folosita , se aseamana foarte putin cu comportarea la tragere a armelor adevarate .Din punctul asta de vedere Counter-Strike inseamna "multa distractie" dar fara realism . Cand primele versiuni ale jocului au fost lansate armelor lii s-a dat nume fictionale si firme de productie la fel de fictionale , asta probabil din cauza problemelor de drept de autor . Numele lor sunt vizibile la incepului fiecarei runde cand se fac "cumparaturiile" pentru echipament . Consola , pe de alta parte se refera intr-un alt mod la arme decat meniul "buy" , folosing numele adevarat a armei (ex: Consola numeste "Bullpup" ca "AUG" , arma reala pe care Bullpup se bazeaza) .


CULTURA CS
Counter-Strike este popular din cauza culturii ce il inconjoara , care include tot de la jucatori profesionisti si ligi de CS pana la cheating excesiv si comportamente de tot felul . Unele echipe profesioniste de Counter-Strike numite clanuri castiga bani frumosi pentru a se juca CS , exemplele cele mai concludente sunt : SK Gaming, Team 3D, fanatic .


MOSTENIREA CS
Counter-Strike ramane extrem de popular pana in zilele noastre . In curent sunt ligi online profesioniste ce sustin Counter-Strike cum ar fi Cyberathlete Amateur League (CAL) si CyberEvolution , o liga de genul "pay-to-play" . Diferite concursuri pe LAN sunt tinute in America si Europa , cele mai mari fiind Cyberathlete Professional League (CPL) , Electronic Sports World Cup (ESWC) , World e-Sports Games (WEG) ,si World Cyber Games (WCG) . Aceste campionate sunt televizate , comentate si analizate .


MODURI SI SCRIPTURI
Counter-Strike este un mod Half-Life si a adunat in jurul sau o comunitate de scripteri si moderatori . Unele mod-uri adauga boti iar altele inlatura caracteristici pe care unii jucatori le considera enervante sau altele creaza mod-uri diferipe . Unele din cele mai populare mod-uri permit administratorului unui server mai multa flexibilitate si control asupra serverului sau . "Pluginuri admin" , a udevenit foarte cunoscute . Exemple: Metamod, AMX Mod si AMX Mod X . Sunt moduri care pot afecta game-play-ul serios , cum ar fi Gun Game , unde jucatorii incep cu echipamentul de baza si trebuie sa castige pentru a primi echipament si Zombie Mod , unde una din echipe e formata din zombie si trebuie sa raspandeasca o infenctie neutralizand echipa adversa (folosind doar cutitul) . Un mod tot mai popular este Zombie Horde , unde un numar mare de zombie e pus impotriva oamenilor . Oamenilor lii se permite sa foloseasca arme iar zombie folosesc doar cutitul . Alte mod-uri contin skin-uri la arme si sprite-uri . In cultura generala popularitatea imensa a Counter-Strike a facut sa fie parodiat pe scara larga .

Mai jos aveti o serie de poze din acest joc


Cam atat despre acest joc.